HTML

Fyn-land, avagy az élet Odensében

Egy fél év Odensében, Dániában. Élmények, kalandok és remélhetőleg sok új barát is.

Friss topikok

  • frrrr: annyira bizarr hogy kabátban vagytok, itt már nyári kánikula van :D (2011.06.03. 20:27) Ami még kimaradt
  • frrrr: kicsit irigy vagyok, Oslo engem is nagyon vonzott, de pont az árak miatt nem fért volna bele... pe... (2011.04.17. 22:45) A dánok úgy beszélnek, mintha krumpli lenne a torkukban...
  • frrrr: egy hónap, és itt leszel? gyorsan elment az idő... élvezd ki a maradékot!! :) (2011.03.24. 22:30) Süt a nap, nehogy szomorú légy!
  • frrrr: mintha magamat látnám egy évvel ezelőtt... fagyos szél, üres utcák, áprilisig minden zárva. persze... (2011.03.04. 21:15) Menj, menj, menj...
  • frrrr: mire hazajösz lesöpörsz a pályáról sportosság tekintetében ;) különben a fotók nagyon nosztalgiku... (2011.02.18. 00:37) Csak sportosan

Linkblog

2011.06.06. 09:32 Hodor

Utolsó dán előre fuss!

Ebben a részben már rövid leszek. A napokban érkeztem haza, megpróbálom rendszerezni az emlékeket, és legalább határidőnaplóhoz hasonló módon dokumentálni.

Június 1. padlizsános krumpli darálthússal, "Köszönöm jól vagyok!" francia film angol felirattal

Je vais bien, ne t'en fais pas

Június 2. uszoda, tacho

Iszonyatosan hideg volt a víz (21-22 C), a dánok többsége is inkább a parton játszott. Mi úszni azért bemerészkedtünk Clairerel, de nem sokáig bírtuk mi sem. Szép napos idő volt, de a szél miatt kinn sem volt kellemes fürdőruhában. Persze ingyenes jegyekkel mentünk, így nem bántott senkit, hogy 1 óra után otthagytuk és inkább egy tópartra és játszótérre "menekültünk".

Június 4. Dreamers Cirkus

A kapott hangverseny belépőnkkel ezt az előadást néztük meg. A belépő horribilis lett volna ha fizetni kell (200 kr), valószínű emiatt is voltak kevesen. Mindannyian komolyzenére számítottunk. Ez viszont valami sokkal jobb volt. Amolyan Gyűrűk Ura hangulatú zene. Harmónika, zongora, hgedű, gitár, furulya. Igazi északi hangulat, szuper volt.

 

 

Június 7. szauna, RRK bár - Jungle speed

Június 9. papírintézés Yellow card vissza

És őszintén mondom a papírintézés itt is ugyanolyan lassú, mint Magyarországon. Szerencsére nem egyedül mentem. :)

Június 10. magyar vacsora

Tárkonyos csirkeraguleves, Rakott krumpli, Aranygaluska, Budapest bár - biliárd

A legjobb rész a vetélkedő volt, ahol a többiek kétségbeesetten próbáltak meggyőzni, hogy a puli az igenis egy híd (Lánchíd).

 

Június 11. Faaborg -Lyo dolmen, tengerpart, madár megfigyelő torony

 

Június 12. búcsúbuli a görögöknek, hosszú Forma 1 (Silverstone)

Június 14. Limit Analysis and Concrete Plasticity vizsga - 10

Június 15. Project vizsga -10

Muszaka készítés. Engem is befogtak a fiúk. Mint utóbb kiderült, ők még életükben nem készítettek ilyet, úgyhogy már én tapasztaltabbnak számítottam (tudtam, hogy kell Besamelt készíteni). Elég fáradtságos munkával sikerült összehozni a vacsorát, amit kinti sütögetés és Uno-party követett. Jó sokan eljöttek, voltunk vagy 15-en. Napközben sikerült eladnom a bicajomat, úgyhogy bicikli nélkül maradtam az estére. Szerencsére Joachim megoldotta, odaadta az egyik biciklijét, a kulcsot pedig Pilarra bízhattam. :)

Június 16. francia vacsora

Az utolsó napokkal sikerült felejthetetlenné tenni ez a félévet. A lányok kitettek magukért.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://fyn-land.blog.hu/api/trackback/id/tr222960981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása