HTML

Fyn-land, avagy az élet Odensében

Egy fél év Odensében, Dániában. Élmények, kalandok és remélhetőleg sok új barát is.

Friss topikok

  • frrrr: annyira bizarr hogy kabátban vagytok, itt már nyári kánikula van :D (2011.06.03. 20:27) Ami még kimaradt
  • frrrr: kicsit irigy vagyok, Oslo engem is nagyon vonzott, de pont az árak miatt nem fért volna bele... pe... (2011.04.17. 22:45) A dánok úgy beszélnek, mintha krumpli lenne a torkukban...
  • frrrr: egy hónap, és itt leszel? gyorsan elment az idő... élvezd ki a maradékot!! :) (2011.03.24. 22:30) Süt a nap, nehogy szomorú légy!
  • frrrr: mintha magamat látnám egy évvel ezelőtt... fagyos szél, üres utcák, áprilisig minden zárva. persze... (2011.03.04. 21:15) Menj, menj, menj...
  • frrrr: mire hazajösz lesöpörsz a pályáról sportosság tekintetében ;) különben a fotók nagyon nosztalgiku... (2011.02.18. 00:37) Csak sportosan

Linkblog

2011.04.06. 21:52 Hodor

Itt a tavasz, áll a bál :)

 

Végre ide is megérkezett a tavasz!!! A parkok tele vannak virágokkal, az üzletek polcai roskadoznak a cserepes nárciszoktól és tulipánoktól. Mindenki sokkal vidámabb! A belvárosi park irigylésre méltó képe:

 

 

A mai nap egy kivitelezést látogattunk meg. A kikötőben több új apartmanház is épül, ezek egyikét néztük meg. A térképen nem volt egyértelműen bejelölve a találkozó helyszíne, így kicsit bolyongtunk mire megtaláltuk. Kiderült, hogy a tanárunk nem jön velünk, ellenben kb 30 dán építőmérnök hallgató igen. Ahhoz, hogy beengedjenek minket védőfelszerelés kellett. Itt összesen 2 dán lány tanul építőmérnöknek, úgyhogy a cipőméretek jócskán nagyobbak voltak, mint az enyém. Végül egy 41-es cipőt kaptam.

Később még nagyobb meglepetés ért minket. Az építkezésen a körbevezetés dánul lesz... :) Szuper! A tanár, aki a dánokkal jött nem volt túl beszédes, úgyhogy az előadót kértük meg, hogy legalább foglalja össe amiről beszélt. Milyen jó, hogy itt mindenki beszél angolul. Egyből szerzett egy másik embert, aki nekünk külföldieknek mesélt a lakásokról. Az árak jócskán a magyar felett vannak, egy 70 m2-es lakás ára több, mint 40-45 millió forint. Felvitt minket az épület tetejére, ahol megcsodálhattuk a panorámát. 

Délután a projekten dolgoztunk, befejeztük a gerenda számítását, de a részletekkel nem untatnék senkit. Este a munka után egy kis biliárd és csocsó belefért a napba.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://fyn-land.blog.hu/api/trackback/id/tr822805823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása