HTML

Fyn-land, avagy az élet Odensében

Egy fél év Odensében, Dániában. Élmények, kalandok és remélhetőleg sok új barát is.

Friss topikok

  • frrrr: annyira bizarr hogy kabátban vagytok, itt már nyári kánikula van :D (2011.06.03. 20:27) Ami még kimaradt
  • frrrr: kicsit irigy vagyok, Oslo engem is nagyon vonzott, de pont az árak miatt nem fért volna bele... pe... (2011.04.17. 22:45) A dánok úgy beszélnek, mintha krumpli lenne a torkukban...
  • frrrr: egy hónap, és itt leszel? gyorsan elment az idő... élvezd ki a maradékot!! :) (2011.03.24. 22:30) Süt a nap, nehogy szomorú légy!
  • frrrr: mintha magamat látnám egy évvel ezelőtt... fagyos szél, üres utcák, áprilisig minden zárva. persze... (2011.03.04. 21:15) Menj, menj, menj...
  • frrrr: mire hazajösz lesöpörsz a pályáról sportosság tekintetében ;) különben a fotók nagyon nosztalgiku... (2011.02.18. 00:37) Csak sportosan

Linkblog

2011.05.27. 12:28 Hodor

Ami még kimaradt

 Persze, hogy nem juthatott eszembe az összes program az előző bejegyzésben. Szóval most következzen ami kimaradt. Csak komolyan! :)

Május 12. Brandts Múzeum

Tudjátok ez az a múzeum, ahol már februárban jártam. Mivel azóta már eltelt 3 hónap, így a tárlatok nagy részét lecserélték, ezért úgy döntöttünk elmegyünk megnézni. Kedden álltam neki a szervezésnek, hogy minél többen jöjjenek csütörtökön. A bökkenő csak az volt, hogy ez volt az utolsó hetek egyike, mindenki a projekten dolgozott végül. Így Maxime, Ruben és Szigfrid és én mentünk körülnézni. A kiállítás egyik fele elég bizarr volt, úgyhogy kezdem a jobbal. Fotókiállítás, reülőgépek apró részletei, orchideák. Csodálatosan néztek ki, olyanok amiket szívesen kiraknál otthon is. Aztán volt egy másik kiállítás ahol mindenféle furcsaságot tettek ki. Volt "eltolt" autó, uborkamező, összepréselt ház. Mulatságos volt, de érthetetlen.

Május 18. színház

Igen, jól értitek Dániában színház. Az ingyenes jegyekkel elég bátornak éreztük magunkat, hogy belevágjunk. Persze a színház recepciójánál kiderült, hogy minden előadás csak dánul van. Két ajánlatot kaptunk: Antigoné v valami népszerű dán filmből készült musical. Nem meglepő, hogy a musicalt választottuk :) A másik probléma az volt, hogy az előadás elég népszerű (mi pedig szerettünk volna még a vizsgaidőszak előtt menni), így a kapott jegyek mind külön-külön helyekre szóltak, nem egymás mellé. 

Az este azzal kezdődött, hogy a kis terembe mentünk először, a jegykezelő ugyanis nem nézte az előadás címét. Csodálkoztunk is, hogy mindenki rohan a helyekért. Aztán megkérdeztük az egyik nénit, hogy jó előadáson vagyunk-e. Mondta, hogy menjünk át a nagyterembe. Egy öreg néni mellé kerültem a sor szélére, aki kedvesen elkezdett hozzám dánul beszélni, mire én mondtam, hogy nem beszélek dánul. Képzelhetitek az arcát, amikor 5 perccel egy dán előadás előtt vagyunk! Szerencsére előtte lefordítottuk az ajánlót, így kb tudtuk miről fog szólni a történet. Az egyik főszereplő olaszt játszott, úgyhogy azon tudtunk szórakozni, azért akadt bőven olyan vicc is amin kínosan hallgattunk. A szünetben a lányok előrelopóztak az én sorom mögé. Isabelle, Claire, Giusy, Cécile és én voltunk. A történet klasszikusnak mondható. Az olasz férfi csalja a barátnőjét, közben egy másik párból a nő meghal és az olasz férfi és az özvegy egymásra találnak. Den eneste Éne.

 A hétvége előtt sikerült leadnunk a projektet. 100 oldal + 7 rajz. Íme egy kép róla:

 

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://fyn-land.blog.hu/api/trackback/id/tr482936402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frrrr 2011.06.03. 20:27:55

annyira bizarr hogy kabátban vagytok, itt már nyári kánikula van :D
süti beállítások módosítása