HTML

Fyn-land, avagy az élet Odensében

Egy fél év Odensében, Dániában. Élmények, kalandok és remélhetőleg sok új barát is.

Friss topikok

  • frrrr: annyira bizarr hogy kabátban vagytok, itt már nyári kánikula van :D (2011.06.03. 20:27) Ami még kimaradt
  • frrrr: kicsit irigy vagyok, Oslo engem is nagyon vonzott, de pont az árak miatt nem fért volna bele... pe... (2011.04.17. 22:45) A dánok úgy beszélnek, mintha krumpli lenne a torkukban...
  • frrrr: egy hónap, és itt leszel? gyorsan elment az idő... élvezd ki a maradékot!! :) (2011.03.24. 22:30) Süt a nap, nehogy szomorú légy!
  • frrrr: mintha magamat látnám egy évvel ezelőtt... fagyos szél, üres utcák, áprilisig minden zárva. persze... (2011.03.04. 21:15) Menj, menj, menj...
  • frrrr: mire hazajösz lesöpörsz a pályáról sportosság tekintetében ;) különben a fotók nagyon nosztalgiku... (2011.02.18. 00:37) Csak sportosan

Linkblog

2011.01.31. 20:48 Hodor

Első sulis napok

A hétvégét a barátokkal töltöttem. Szombaton biciklis városnézésen voltunk Claire, Maxime, Isabelle, Oscar, Veronica, Chiara és Szigfrid. Egymást felválltva tekertünk végig a városon, néha azért érdekes helyekre keveredtünk, ki a város szélére. Ellegen voltunk ahhoz is, hogy egy-egy embert elhagyjunk. :) Mivel nagyon hideg volt, így hamar meguntuk és beültünk kávézni. A kávézó itt az otthon megszokotthoz képest drágábbak, de már leszoktam az összehasonlításról. A hely amit választottunk helyi árakon számolva olcsónak mondható, a városközpontban egy jégpálya mellett volt.

A vasárnap délelőtt a takarításról szólt, felsöpörtem a padlót, fel is mostam, szóval ragyog a lakás. Sikerült pár cuccot beszerezni a lakásba, sokan mennek el az előző félév után és itt hagynak sok-sok mindent. Így sikerült szert tennem egy kanapéra, egy szőnyegre és egy serpenyőre is.

Hétfőn volt a tartózkodási engedély intézés. Utána találkoztunk a leendő tanárainkkal. Mikor elkezdődött a találkozó csak én volt egyedül a tanárral. Később megérkezett 2 török fiú, akiket előtte még sosem láttam. Megtudtunk pár fontos infót az egyetemről. Délután pedig angol felmérés volt. Itt minden tanár nagyon barátságos, kötetlen a beszélgetés velük.

Kedden volt az első tanítási nap. Szerencsére csak egy órám volt. Csak 5 tárgyam van és minden tágyból tömbösítve tartják az órákat, 4 óra egy-egy tárgy a héten. Ma Project Management volt. A tanárunk Richard, egy kb 50 éves férfi, rendkívül kedves és segítőkész. Próbál minket rávenni, hogy beszéljünk minél többet. Az óra első fele elmélet, utána csoportokra bomlik a társaság (kb 40en vagyunk összesen az órán) és minden csoportnak ki kell találni egy megoldást az adott problémára. Ma egy cég fejlesztési terveihez kellett embereket választanunk, egy multicég egy-egy részlegét és mindezt megindokolni. Érdekesnek tűnik.

Szerencsére az egyetemen van menza és jegyzetbolt is, így ki tudjuk használni a szüneteket. A folyosón van rengeteg asztal ahol lehet beszélgetni és vannak csocsóasztalok is.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://fyn-land.blog.hu/api/trackback/id/tr842628915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása